El meu estil

Les noies són la vessant oriental de la història, tant per l’estil com per gran part de la temàtica. Tot i que, segons m’han dit, és com un “manga europeïtzat”, gran part de la influència ve de novel·les o pel·lícules ambientades a la Xina, al Japó o a Corea, entre d’altres, tot i que no puc negar que estic o, més aviat estava, empapada de manga des de ben tendra edat. No sé el motiu, però m’encanta la fesomia de les dones orientals i trobo que és una cultura molt interessant i massa desconeguda i/o incompresa per la majoria de nosaltres. Una altra influència important és la d’Alphonse Mucha, com es pot entreveure.


Mi estilo
Muchas de mis ilustraciones tienen un aire oriental, ya sea por el estilo como por la temática. Podría decir que es un "manga europeizado" cuya influencia se debe a novelas o películas ambientadas en China, Japón o Corea. Pero no puedo negar que he estado impregnada del manga desde mi infancia. No sé el motivo, pero me encanta la fisonomía de las mujeres orientales y creo que es una cultura interesate pero desconocida y/o incomprendida para la mayoria. Otra influencia importante en mis trabajos es la de Alphose Mucha, como podréis comprobar.

Veure imatges

Còmic

Aquest tipus de dibuix infantil el vaig començar a fer fa bastants anys. Cap als 12 o 13 ja estaven definits, tot i que han evolucionat una mica amb el temps.

Són nens diferents, adults transformats en nens, en alguns casos inspirats en persones reals de l’època en que varen néixer, entre les pàgines de l’agenda escolar.    


Cómic      
Este tipo de dibujo infantil lo inicié hace ya unos años. Cuando tenía 12 o 13 años ya había definido este estilo, aunque ha evolucionado algo con el tiempo.
Son niños diferentes, adultos transformados en niños. A menudo inspirados en personas reales de la época en que los creé entre las páginas de mi agenda escolar.
Veure imatges

Personatges

En “Pau Gratacaps” és aquest hippy melenut, ecologista i pacifista, que no s’acaba d’entendre amb un colom de la pau que passa de tot. Aquest personatge el vaig rescatar, després d’un llarg oblit, de l’època adolescent meva i del paio en el que em vaig inspirar.

El “Guaranet” és un altre personatge. El guarà és el pobre burro català que estava en perill d’extinció i que s’ha convertit en icona portable al cul dels cotxes.


Personajes
"Pau Gratacaps" es un joven hippy melenudo, ecologista y pacifista que no se lleva bien con una paloma de la paz pasota.
Este personaje lo resceté, después de un largo olvido, de mi época adolescente y de un compañero que me sirvió de inspiración.

"Guaranet" es otro de mis personajes. En Catalunya se denomina "guarà" a un tipo de asno doméstico que estaba en peligro de extinción y que se ha convertio ahora en un icono.
Veure imatges